samott-vermikulit bélés: modern lemez tűztereknél használatos bélés, mely védi a tűzteret a magas hőtől, növelve annak élettartalmát

konvekciós burkolat: a konvekciós burkolat a tűzteret körbefoglaló lemezköpeny mely pár centiméteres légrést hagy a tűztér körül. Használatával a kandallóbetét erős hősugárzású fűtés helyett a burkolat levegőjét fűti fel egyenletesen. A burkolat alatt a meleg levegő felfele áramlik és konvekciós levegőáramlást kialakítva a helyére hidegebb levegő kerül. A felfelé áramló meleg levegő kivezetésre kerül a burkolat tetején. E megoldás használatával a konvekciós hőt más helyiségekbe is elvezethetjük és így több szobát fűthetünk.

huzatszabályozó pillangószelep: pillangószelep használatával a felfelé áramló füstgáz haladását akadályozhatjuk folytott égést elérve. Segítségével az égés erősségét állíthatjuk a jobb hatásfok érdekében. A pillangószelep úgy van kialakítva, hogy lezárt állapotában sem záródik el teljesen a gázok útvonala: a tűztér füstcsonkjában található huzatszabályozó szelep 80%-ban zárja el a füstcsonkot, így növelhető az égés időtartalma, a meleg pedig nem szökik el a kéményben át.

külső levegő csatlakozás: egy 80 mm átmérőjű csatlakozó melynek segítségével a tűztér külső, friss levegő forrásra köthető. Jelenleg hatályos jogszabályok alapján kötelező eleme a kandalló betétnek az új építésű házaknál.

folyton égő kandalló: A folytonégés funkció folytonégő kandallóbetéttel érhető el. Az ilyen típusú tűzterek magas hatásfokkal rendelkeznek. Késleltetett égés funkciójuknak köszönhetően akár 8-10 órán keresztül képesek a parazsat olyan állapotban tartani, amelyről a tűz feléleszthető ismételt begyújtás nélkül. A folytonégő kandalló egyenletesebb, lassabb, takarékosabb égést biztosít.

hatásfok: a rendelkezésre álló energia felhasználásának mértéke

névleges teljesítmény: Termékeknél mindig a névleges teljesítményt adjuk meg, mely az egyetlen     hivatalosan definiált , elismert teljesítmény. Ez egy három órás kísérlet során mért átlagos teljesítmény. ( max. teljesítmény negyed óra alatt mért legkedvezőbb teljesítmény)

Supratherm: 70 kg termikus szivacs, amit a tűztér és a burkolat közé elrejtve szerelnek be. Hőtároló képessége 30%-al nagyobb a hagyományos samottnál és 10 %-al nagyobb a zsírkőnél. Ez a tulajdonság részben a nagy aluminium tartalomnak köszönhető ( 75% ), ami nagy sűrűséget kölcsönöz neki; ill. bauxit alapú vegyi vegyi összetételnek, ami a legjobb hő kapacitást adja.

szegmentált samott: nagy sűrűségű samott, jól ellenáll a hősokknak. Ragasztás nélkül, núttal illeszekednek egymáshoz az elemek, így kevésbé repedhet el.

fekete szitanyomott üveg: a tűzteret optimálisan melegebben tartja, így az égés tökéletesebb. Az üveg kevésbé forrósodik, esztétikus. ( második üvegként)

süllyesztett tűztér: alacsony padmagasságnál, 15 cm- en levő tűztéralj, nincs hamuzó

antik zsírkő: különleges hőtároló képessége, kiválóan alkalmas kandallóburkolásra. Hőtartó képessége kétszer jobb, mint a kerámiának. Nem porózus, nem igényel felületkezelést. Vegyi anyagokkal savakkal baktériumokkal szemben ellenálló.

APS-technológia: Az APS (Activ Power System) rendszer a pontosan szükséges és elegendő teljesítmény használatát teszi lehetővé, amivel a készüléknek helyt adó helyiség túlfűtése nélkül, a rossz minőségű égés, a korom és a szennyeződés elsődleges forrásának számító hosszan tartó, alacsony fokozatú működés elkerülésével járul hozzá a nappali helyiségek kényelmes fűtéséhez.

Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer 5kW-os aktív névleges teljesítményen történő működésre alapulami által kivételes, 85%-os hatásfok és – következésképpen – korlátozott fafogyasztás érhető el.

Az APS KÉSZÜLÉKEK, szükség esetén, egy új „felfűtési teljesítményt” is biztosítanak. Ekkor a készülék egy kifejezetten a lehűlt helyiségek gyors felfűtésére szolgáló fokozott teljesítménnyel (10kW-ig 78%-os hatásfokkal) működik, mielőtt visszaállna a szokásos teljesítményre és a rendes hatásfokra.

Az APS technológia továbbá a kettős égést és a szabadalmaztatott füstkamrában zajló hőcsere meghosszabbodását is elősegíti. A rendszer a porszemcsék és a részecskék elégetésével a fa magas hőfokon végbemenő maximális elégését segíti, miközben az optimális hőcsere érdekében a maradékfüstöt hosszú út megtételére készteti a rendszerben.

FSU technológia: A tűztér magába foglal egy csöves hőcserélő rendszert, amely a forró füsttel érintkezve átadja a hőt a belső térben áramló levegőnek, ami ezután természetes módon terjed szét a helységben.

A füstöt a lehető legtovább a tűztérben tartja, először lefelé áramlik, majd a kémény természetes huzata felfelé szívja.

Eredmény:

  • magas hatásfok
  • a füst alacsony hőmérsékleten áramlik ki: tehát a fa energiáját felhasználjuk, nem áramlik ki a kéményen.

hármas héjazatú égéstér (2+1):

A légmentes kialakítású dupla fal – acél és az öntöttvas – gyorsabban adja le a hőt. Egy harmadik héj, a hővisszaverő acélból készült biztonsági fal védi az égéstér környezetét a túlmelegedéstől.

Ideális megoldás, amely a készülék tartós, jó hatásfokú és biztonságos használatát biztosítja.

zöld láng minősítés: A SUPRA valamennyi terméke megfelel a CERTITA (hűtő -, fűtő- és légtechnikai termékeket bevizsgáló független szervezet) által tanúsított franciaországi ZÖLD LÁNG 2009 charta előírásainak. Ennek a címnek a megszerzése önkéntes.

ZÖLD LÁNG (FLAMME VERTE) minősítés megszerzéséhez a készülék hatásfoka legalább 70%-os vagy annál magasabb, a szénmonoxid kibocsátása pedig legfeljebb 0,3%, vagy az alatti kell legyen. Ez garantálja, hogy ezek a kandallók energiatakarékosak, csökkentik az üvegházhatást, így védik a környezetet.

2010.január 1-től az ADAME (francia környezetvédelmi és energetikai ügynökség) által bevezetett új típusú címkézés a pontosabb energiahatékonyság jelölésére szolgál.
A csillagok száma: 1-5-ig, melyek az energiahatékonyságot és a CO kibocsátását jelölik
Szinte minden SUPRA tűztér és kandallókályha 4 vagy 5 csillaggal rendelkezik. (elérhető max. csillag 5* )