APS logo

 

Az új APS ( Activ Power System ) technológiával a SUPRA cég a komfort és a jó közérzet új dimenzióját tárja fel Önök előtt. A jelenlegi energetikai és környezetvédelmi kontextusban a SUPRA már a holnap készülékeit kínálja, amelyek megfelelnek a 2015-ben életbe lépő európai uniós szabványok követelményeinek. Megfelelnek a francia HP3E szempontjainak, melyek a nagyobb hőkomfortot, több megtakarítást, fokozottabb környezetkímélést, kevesebb használati korlátot, kevesebb karbantartást jelentenek.

Az életterek területe egyre csökken, ugyanakkor a házak szigetelése pedig egyre jobb és hatékonyabb. A hőleadó berendezéseknek a nappali helyiségek komfortos fűtésének biztosításához szükséges teljesítménye jelentősen visszaesett, és így az ahhoz alkalmazkodó készülékek kínálata szükséges. A fa megfelelő, egészséges és gazdaságos elégése a készülék névleges teljesítményén történő működés során érhető el, mivel ennél az értéknél éri el a hatásfok a maximális hatékonyságát. Az APS rendszer a pontosan szükséges és elegendő teljesítmény használatát teszi lehetővé, amivel a készüléknek helyt adó  helyiség túlfűtése nélkül , a rossz minőségű égés, a korom és szennyeződés elsődleges forrásának számító hosszan tartó, alacsony fokozatú működés elkerülésével járul hozzá a nappali helyiségek kényelmes fűtéséhez.

Ez a mai kor csúcstechnológiáját képviselő rendszer 5 KW-os aktív névleges teljesítményen történő működésre alapul, ami által kivételes, 85%-os hatásfok és korlátozott fafogyasztás érhető el. Az APS készülékek, szükség esetén egy új felfűtési teljesítményt biztosítanak. Ekkor a készülék egy kifejezetten a lehűlt helyiségek gyors felfűtésére szolgáló fokozott teljesítménnyel működik ( 10 KW-ig 78%-os hatásfok) mielőtt vissza állna a szokásos teljesítményre. Az APS technológia s kettős égést és a szabadalmaztatott füstkamrában zajló hőcsere meghosszabbodását is elősegíti. A rendszer a porszemcsék és a részecskék elégetésével a fa magas hőfokon végbemenő maximális elégését segíti, miközben az optimális hőcsere érdekében a maradékfüstöt hosszú út megtételére készteti a rendszerben.

Az APS rendszerrel ellátott SUPRA tűzterek egyéb erősségei:

  • Szabadalmaztatott légtömörség-kiegyenlítő, amely tökéletes légtömörséget biztosít és lehetővé teszi az égéstér esetleges deformálódásának elkerülését,amikor az nagyon felmelegszik: az optimális és rendkívüli hatásfokú működés záloga.
  • Kivehető és adaptálható TWEEN huzatkiegyenlítő: hibás,nem megfelelő huzatot biztosító kéményre is felszerelhető a készülék, ezáltal elkerülhető a javítás jelentős költségei.
  • A „tornádó” hatás technológia, amely a kettős, alsó és felső öblítő levegő bevezetésével a készülék üvegének optimális tisztaságot biztosít.
  • A készüléken található védőburkolatnak köszönhető kis beépítési helyigénye van a készüléknek, a falhoz közel helyezhető anélkül, hogy kiegészítő szigetelés lenne szükséges.
  • Vermikulit, inox, acél, öntöttvas: a készülékben a tulajdonságaiknak megfelelően optimálisan elhelyezett összes anyag pontos szerepet tölt be a készülék hatékony működésében.
  • Különösen kiváló ökológiai mutatók kiegészítő szűrő és katalizátor nélküli készülékekhez képest a könnyű használat és a gazdaságosság zálogai.

A HP3E minősítés magas energetikai, gazdaságossági és környezetvédelmi teljesítmény: jól kontrollált teljesítmény a jobb komfortérzetért; optimális működés optimalizált teljesítménytartománnyal; 85% hatásfok; alacsonyabb fafogyasztás a szokványos készülékekhez képest s akár 50%-os megtakarítás; a kormozódás csökkentése és az égéstermék elvezető rendszer megóvása; a fa teljes elégése nagyon alacsony CO kibocsátással és porképződés mellett.

Taranis  67D

Taranis 67 D taranis_67_d_merete_supra_szabo_kandallo

 

Taranis 16-9D

Taranis 16-9 D méret Taranis 67 16-9 D

 

 

 

 

 

Taranis 76-D

Taranis 76 D méret Taranis 76D